• Christmas, 5 färger à 100g

Christmas, 5 färger à 100g

Även kallad för sugarpaste, sockermassa, dekormassa och sockerpasta.


Färg: vit, grön,brun, svart och röd
Mängd: 100g/färg
Innehållsförteckning: socker, glukossirap, vatten, palmolja, fuktighetsbevarande medel (E422), emulgeringsmedel (E471), karamelliserad sockersirap, stabilisator (E413), färger (E161b, E133, E153, E129), konserveringsmedel (E202).
Färgämnet E129 kan ha negativ effekt på barns beteende och koncentration.
Allergiupplysning:
Kan innehålla spår av nötter.
Produkten är lämplig för vegetarianer.

Sugarpaste, väder och temperatur
All sugarpaste påverkas av väder och temperaturer. Vid kyla så blir sugarpaste hård, och i värme blir den mjuk. En sugarpaste som har en mycket stark eller mörk färg, samt sugarpaste som innehåller choklad kan bli extremt mjuka av värme. Det kan till exempel vara värme som överförs från händerna när man bearbetar produkten, eller värmen i det rummet man befinner sig i. Om en sugarpaste blir alldeles för mjuk att jobba med kan man kyla ner den några minuter i ett kylskåp. En sugarpaste som har en ljus färg kan bli extremt hård när det är kallt. T.ex. när det är vinter och kyligt ute. Om en sugarpaste blir alldeles för hård att jobba med kan man värma den några sekunder i mikron innan man börja bearbeta den.

Förvaring av sugarpaste:

  • Väl försluten (gärna dubbla plastpåsar)
  • Rumstemperatur
  • Mörkt

Att täcka tårta:

Fodra tårtan innan tårtlocket läggs på, annars finns det risk för att tårtan börjar "svettas". Observera att grädde inte bör komma i direkt kontakt med sugarpaste. Fodra med smörkräm eller liknande. Knåda massan smidig innan den kavlas ut. Täck därefter tårtan.
  • 89.00 kr


Taggar: Sugarpaste-Renshaw-Regalice, Sugarpaste-100g, Sugarpaste-Flerpack, Jul