• Vit sockerpasta, 1 kg (PME)

Vit sockerpasta, 1 kg (PME)

  • Tillverkare: PME Sugarcraft
  • Artikelnummer: 3-XSP996
  • Lagersaldo: I lager
Sockerpasta kallas även för fondant, sockermassa, rolled icing, dekormassa och sugarpaste.

Det
behövs ca 500 gram sockerpasta för att täcka en rund tårta med  diametern 24-26 cm.


Färg: vit
Smak: vanilj
Vikt: ca 1 kg
Ingredienser: socker, vegetabiliskt fett (raps, palm), glukossirap, fuktighetsbevarandemedel (E420, E422), vatten, stabiliseringsmedel (E413, E415), färgämne E171), emulgeringsmedel(E472), surhetsreglerande medel (E270, E325), aromämnen, konserveringsmedel (E202).
Allergener: kan innehålla spår av vete, gluten, egg, mjölk och soja.

Sockerpasta, väder och temperatur
All sockerpasta påverkas av väder och temperaturer. Vid kyla så blir sugarpaste hård, och i värme blir den mjuk. En sockerpasta som har en mycket stark eller mörk färg, samt sockerpasta som innehåller choklad kan bli extremt mjuka av värme. Det kan till exempel vara värme som överförs från händerna när man bearbetar produkten, eller värmen i det rummet man befinner sig i. Om en sockerpasta blir alldeles för mjuk att jobba med kan man kyla ner den några minuter i ett kylskåp. En sockerpasta som har en ljus färg kan bli extremt hård när det är kallt. T.ex. när det är vinter och kyligt ute. Om en sockerpasta blir alldeles för hård att jobba med kan man värma den några sekunder i mikron innan man börja bearbeta den.


Förvaring av sockerpasta:

  • Väl försluten (gärna dubbla plastpåsar)
  • Rumstemperatur
  • Mörkt

Att täcka tårta:

Fodra tårtan innan tårtlocket läggs på, annars finns det risk för att tårtan börjar "svettas". Observera att grädde inte bör komma i direkt kontakt med sockerpasta. Fodra med smörkräm eller liknande. Knåda massan smidig innan den kavlas ut. Täck därefter tårtan.

  • 149.00 kr


Taggar: Sugarpaste-Vit, Sugarpaste-PME, Tema-Vit