• BF 20220630 - Vit sockerpasta m vaniljsmak, 700g

BF 20220630 - Vit sockerpasta m vaniljsmak, 700g

  • Tillverkare: Decora
  • Artikelnummer: 94-DE-051754-REA
  • Lagersaldo: I lager
Bäst-före: 2022-06-30

Sockerpasta kallas även för fondant, sockermassa, rolled icing, dekormassa och sugarpaste.

Sockerpasta från Decora innehåller kakaosmör vilket medför att den har en hårdare konsistens än sockerpasta som innehåller palmfetter. Det är fördelaktigt om Crisco tillsätts när man knådar upp massan.

Denna sockerpasta har en läcker vaniljsmak.

Det behövs ca 500 gram sockerpasta för att täcka en rund tårta med diametern 24-26 cm.

Vikt: ca 700g
Smak: vanilj
Tillverkarens engelska färgnamn: white
Ingredienser: socker, glukossirap, vatten, vegetabiliskt fett (solrosolja), majsstärkelse, glycerin, kakaosmör, förtjockningsmedel (E466, E415), färgämne (E171), citronsyra (E330), konserveringsmedel (E200), smakämnen (vanilj).
Allergiinformation: kan innehålla spår av mjölk och nötter.
Produkten är fri från AZO-ämnen och palmolja.

Näringsvärde per 100g:
Energi 1609 kJ/385 kcal
Fett 3,75g
-Mättat fett 0,95g
Kolhydrater 88,5g
-Varav sockerarter 80g
Protein 0g
Salt 0,09g

Sockerpasta, väder och temperatur
All sockerpasta påverkas av väder och temperaturer. Vid kyla så blir sugarpaste hård, och i värme blir den mjuk. En sockerpasta som har en mycket stark eller mörk färg, samt sockerpasta som innehåller choklad kan bli extremt mjuka av värme. Det kan till exempel vara värme som överförs från händerna när man bearbetar produkten, eller värmen i det rummet man befinner sig i. Om en sockerpasta blir alldeles för mjuk att jobba med kan man kyla ner den några minuter i ett kylskåp. En sockerpasta som har en ljus färg kan bli extremt hård när det är kallt. T.ex. när det är vinter och kyligt ute. Om en sockerpasta blir alldeles för hård att jobba med kan man värma den några sekunder i mikron innan man börja bearbeta den.


Förvaring av sockerpasta:

  • Väl försluten (gärna dubbla plastpåsar)
  • Rumstemperatur
  • Mörkt


Att täcka tårta:

Fodra tårtan innan tårtlocket läggs på, annars finns det risk för att tårtan börjar "svettas". Observera att grädde inte bör komma i direkt kontakt med sockerpasta. Fodra med smörkräm eller liknande. Knåda massan smidig innan den kavlas ut. Täck därefter tårtan.

  • 99.00 kr
  • 49.00 kr


Taggar: Sugarpaste-700g, Sugarpaste-Vit, Sugarpaste-Decora, Tema-Vit